Blog imobiliar

Subtitle

Blog imobiliar complet

Blog imobiliar cu noutati din domeniul imobiliar si domeniile conexe

view:  full / summary

Trenduri in design interior. Previziuni pentru 2016

Posted on August 3, 2016 at 8:00 PM Comments comments (3)

Trendurile în design pot fi prezise urmărind schimbările stilului de viaţă în societate. Anul viitor ne întoarcem către natură, şi alegem cu grijă criteriile, astfel putem sesiza următoarele accente în designul de interior:

1. Technatura

Într-un mediu înconjurător din ce în ce mai afectat, reuşim să descoperim substraturi nevăzute până acum. Oamenii au început să aprecieze mediul înconjurător din ce în ce mai mult şi să îl menţioneze în orice produs, pe cât posibil. Produsele naturale au ajuns să fie un trend, mai ales pentru că reprezintă un izvor de idei, de imprimeuri şi de culori. Materialele textile sunt inspirate din natură, ornamentele şi chiar şi arhitectura au ca temă principală – natura.

2. Repetiţia

Principalele puncte ale acestui concept sunt distracţia şi simplitatea. Tehnologia poate fi personalizată, astfel fiecare element de mobilier în parte poate îmbina culorile şi motivele dorite de cumpărător. Predomină imprimerile din culori calde, vesele sau relaxate, eventual colaje de imprimeuri. Decoraţi-vă pereţii!

3. Agitaţia

Haosul şi furia pot fi surse importante de inspiraţie. Culorile cel mai des întâlnite în acest an vor fi fuchsia şi movul. Dacă în căminul dumneavoastră se regăsesc mai mult culori neutre, puteţi folosi accente de culori prin pernuţe, vaze, flori şi chiar şi surse de iluminat. Consumul produselor naturale, reprezintă un alt punct de referinţă, aşadar regăsim foarte mult imprimeurile animale şi stilurile rustice, culori inspirate din legume şi fructe, culori lăptoase.

4. Libertatea

În 2011, ne întoarcem către natură şi către rădăcini, putem folosi imprimeuri şi aranjamente tribale, care să inspire libertatea şi comuniunea cu natura. Culorile lemnoase, ornamentele cu influenţe aztece şi mobila cât mai simplistă, din materiale naturale şi practice. Încercaţi să captaţi fiecare rază de lumină naturală, vă va ajuta să accentuaţi culorile folosite şi de asemenea vă va înveseli. Se poartă geamurile foarte mari! Evitaţi să vopsiţi tavanul în alb!

Cumparare garsoniera cu probleme

Posted on August 3, 2016 at 10:50 AM Comments comments (0)

Atunci cand doresti sa cumperi o garsoniera, trebuie sa tii seama de mai multi factori.

Cel mai important factor negativ al acestor achizitii este ca noul proprietar nu are voie sa viziteze apartamentul inaintea cumpararii acestuia si in plus acesta nu se poate muta imediat dupa achizitie, chiar daca a castigat licitatia organizata.

De asemenea exista numeroase situatii in care fostul proprietar refuza sa elibereze locuinta, situatie in care trebuie sa se apeleze la politie pentru ca acesta sa fie evacuat. In plus trebuie mentionat ca cei care doresc sa cumpere o astfel de locuinta trebuie sa o achite in maxim 30 de zile dupa ce s-a castigat licitatia.

In luna martie, mii de romani au intarziat cu mai mult de o luna la plata ratelor, dublu fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar restantele se apropie de 10 miliarde de lei, fata de jumatate de miliard din acea perioada, motiv pentru care bancile ajung sa execute silit chiar si 1000 de locuinte in fiecare luna.

Un factor important pentru care oamenii aleg locuintele executate silit este ca acestea sunt ieftine: daca la prima licitatie nu exista niciun cumparator, la a doua licitatie pretul va scadea cu 25%, iar la a treia licitatie cu 50%, singura conditie fiind sa participe cel putin doi licitatori.

Sfaturi pentru femeile singure care doresc sa cumpere o locuinta

Posted on August 2, 2016 at 6:55 PM Comments comments (0)

Pentru o femeie singura care isi doreste locuinta proprie trebuie luati in considerare o serie de factori de siguranta ce pot afecta decizia asupra incheierii tranzactiei. Statisticile arata ca femeile care locuiesc singure sunt cel mai adesea tinta talharilor intr-un procent chiar mai mare decat pensionarii, cea de-a doua categorie in preferintele hotilor. Dintr-un catalog de agentii imobiliare, femeile trebuie sa o aleaga pe aceea al carui agent intelege si respecte aceste temeri reale.

Problemele legate de siguranta nu trebuie sa descurajeze femeile din a-si cumpara propria casa sau locuinta, dar trebuie totusi sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste alegerea tipului de proprietate potrivit pentru o femeie singura.

1. Cumpararea unei case cu garaj. Locuintele la curte au marele avantaj al spatiului si potential pentru intemeierea unei familii pe viitor dar unele dintre acestea se pot afla in zone in curs de dezvoltare, pe strazi inguste mai putin populate sau slab luminate. Cumpararea sau construirea unei case cu garaj este o solutie practica si sigura. Pe perioada de iarna in mod special, cand se intuneca foarte devreme si programul normal de lucru se termina cand deja incepe sa se insereze, existenta unui garaj direct pe proprietate, de preferinta unul cu o usa ce se deschide automat prin operarea telecomenzii, este o solutie practica de siguranta si merita investitia.

2. Proprietatile din ansamblurile rezidentiale. Ansamblurile rezidentiale nou construite dupa modelul de peste hotare al comunitatilor mici de la periferia oraselor, acele zone linistite perfecte pentru a creste copii sunt la fel de potrivite si pentru femeile singure. Proprietatile imobiliare din ansamblurile rezidentiale moderne beneficiaza de paznici care nu permit accesul in perimetrul celor care nu locuiesc in zona sau nu sunt insotiti de proprietari. Ansamblurile rezidentiale sunt adesea construite sub forma unor mini orasele inchise fata de exterior si protejate de puncte de verificare cu paznic. In interior exista de cel mai multe ori supermarketuri si alte facilitati utile precum sali de fitness, biblioteci, scoli sau gradinite. Femeile singura cara isi doresc sa se simta in siguranta in locuinta proprie, trebuie sa aleaga dintr-un catalog de agentii imobiliare pe acelea care lucreaza cu ansambluri rezidentiale.

3. Apartamentele in blocuri vechi trebuie sa fie dotate cu interfoane. Interfoanele au redus substantial criminalitatea juvenila si de deteriorare a proprietatii in blocurile in care au fost instalate. Blocurile cu interfoane sunt mult mai pazite mai ales la orele tarzii cand nu se intra si nu se iese foarte des din bloc iar cei mai multi proprietari nu raspund la interfon daca nu asteapta vizite. Pentru blocurile cu interfon este important ca accesul sa se faca cat mai rapid prin cartele magnetice sau alte metode asemanatoare. Daca exista coduri de acces cumparatoarea trebuie sa se informeze daca cestea sunt schimbate periodic.

4. Apartamente cu termopan si usi de metal, aflate de la etajul 2 al imobilului in sus. Apartamentele de la parter sunt adesea cel mai des vizitate de talhari datorita accesului usor din gradina blocurilor. Cei mai multi proprietari care detin apartamente la parter isi echipeaza ferestrele cu grilaje dar este de preferat ca femeile singure sa isi aleaga dintre agentiile imobiliare pe aceea cu cele mai multe oferte in blocuri cat mai noi si aflate la etajul 2 al imobilului sau mai sus. Nu mai putin vizate sunt si apartamentele de la etajul 1 unde hotii pot ajunge cu usurinta urcandu-se pe sistemele de aer conditionat ale apartamentelor de la parter. Geamurile termopan sunt mai greu de deschis din afara si ofera si un confort termic sporit iar usile de metal ofera un plus de siguranta.

Garsonierele, pe locul unu in tranzactiile imobiliare din acest an

Posted on August 2, 2016 at 6:45 PM Comments comments (0)

Expertii si analistii pietei imobiliare prevedeau la sfarsitul anului trecut si incepul acestui an ca dupa stabilizarea preturilor pe piata imobiliara in 2012, acestea vor cunoaste in sfarsit o crestere destul de semnificativa pana la sfarsitul lui 2013. Odata cu trecerea timpului, s-a observat ca prevederile acestora nu s-au adeverit, ba din contra, piata imobiliara a cunoscut o scadere medie a preturilor la nivel national cu aproximativ 4,5%, asa cum se poate vedea in orice ziar sau site de anunturi imobiliare.

Acest fenomen s-a datorat in continuare lipsei de bani de pe piata, dar si a conditiilor aspre de creditare folosite de banci, iar dorinta guvernului de a modifica programul Prima Casa intr-o varianta noua (programul Noua Casa) cu ajutorul careia se doreste punerea in miscare atat a sistemului bancar, cat si a celui imobiliar la general (dezvoltatori imobiliari, firme de constructie, agentii imobiliare, etc), pune pieta imobiliara intr-un viitor inca incert.

Pe langa faptul ca piata imobiliara nu a cunoscut cresterea asteptata, aceasta nici macar nu a stagnat la nivelul anului trecut, intrand mai degraba in declin.

Singurul segment care a reusit sa se pastreze la acelasi nivel al anului trecut, iar in unele orase sa cunoasca chiar cresteri usoare, sunt garsonierele.

De ce au reusit garsonierele sa pastreze trendul ultimului an

Chiar daca, cel putin oficial, Romania a iesit din recesiune si usor-usor economia este pe crestere, investitiile imobiliare stagneaza din doua motive:

  • lipsa banilor a celor ce vor sa cumpere, dar nu pot face un credit.
  • prudenta din partea celor care au fonduri, dar de care momentan nu se poate scapa datorita ultimilor 5 ani cand totul a mers numai in jos.

In acest context, cele mai bine vandute imobile din capitala sunt cele din categoria vanzari garsoniere Bucuresti. Chiar daca preturile la aceasta categorie de imobile nu au crescut simtitor, vanzarile inca se mentin la un nivel acceptabil.

Acest lucru este valabil si in celelalte orase din tara din doua motive clare:

1. Pretul - este primul motiv pentru care garsonierele inca se vand intr-un ritm cat de cat acceptabil. Un numar din ce in ce mai mare dintre cei care isi doresc o locuinta isi cumpara garsoniere datorita pretului mai usor de platit. Micii investitori care vor sa castige bani constant si pe termen lung profita de evolutia pietei imobiliare si sunt interesati de anunturile cu garsoniere Constanta de vanzare pentru a putea profita de cele mai bune oferte si a cumpara ce e mai ieftin si mai aproape de malul marii. Acelasi lucru este valabil si pe segmentul de vanzari garsoniere in Brasov datorita zonei turistice in care este situat orasul. Chiriile colectate pe parcursul anului amortizeaza investitia destul de repede.

2. Conditiile impuse de banci - conditiile actuale de creditare corelate cu nivelul salariilor fac in majoritatea cazurilor ca bancile sa accepte credite cu ajutorul carora sa se poata achizitiona garsoniere.

Site-urile de specialitate si presa dedicata anunturilor imobiliare sunt pline de oferte de vanzare a garsonierelor in Iasi, Timisoara, Cluj precum si din toate orasele ale tarii, acestea cunoscand cel mai mare succes in fata cumparatorilor.

Pe langa vanzari, segmentul garsonierelor este inca functional si pe partea de inchiriere. Tarifele mai mici cu chiria, dar si cu intretinerea, fac din garsoniere cele mai ieftine tipuri de cazare.

Cum iti construiesti casa de vis pentru familia ta

Posted on August 2, 2016 at 6:40 PM Comments comments (0)

Obtinerea locuintei de vis nu este un proces simplu, in mod special intr-o piata imobiliara ce abia incepe sa se dezmorteasca, piata in care vanzatorii sunt nesiguri iar cumparatorii duc adesea lipsa de fonduri. Cel mai direct mod in a obtine locuinta ideala este acela de a o construi de la zero. Doar pentru ca ceva este dificil nu inseamna insa ca este imposibil, iar perseverenta este unul din pasii necesarii obtinerii casei de vis. Mai exact, primul pas consta in a adauga un anunt imobiliar pentru imobilul detinut, perseverenta este al doilea pas, iar dupa aceea urmeaza ceilalti pasi.

Obtinerea fondurilor

Primul obstacol pentru femeile care isi doresc locuinta mult visata, cea in care se vad atunci cand se imagineaza cu familie si copii este obtinerea de fonduri. Pentru cumpararea unui teren si construirea unei case, fondurile necesare nu depasesc cu mult pe cele pentru o locuinta la bloc de aceleasi dimensiuni.

In materie de obtinere a unor fonduri, nici o varianta nu este simpla in conditiile actuale de piata, mai putin cea in care vantul norocului bate la usa si un castig neasteptat cade ca din cer. Astfel de situatii sunt evident rare si nu merita discutate.

Vanzarea unui imobil deja detinut se afla pe locul 1 in topul metodelor de obtinere a finantarii pentru cumpararea unei locuinte si este un mare pas inainte pentru obtinerea unei case de vis.

Pentru femeile care detin deja o proprietate si doresc sa faca un upgrade, sfatul este sa realizeze o analiza de piata, sa seteze un pret real si sa tina de acel pret pana il obtin. In domeniul imobiliar deciziile luate fara graba sunt intotdeauna cele mai bune decizii.

O alta metoda de obtinere a fondurilor este finantarea bancara. Prin programul Prima Casa sau prin credite ipotecare se pot obtine cateva zeci de mii de euro pentru a finanta construirea unei locuinte. Se foloseste termenul a finanta construirea locuintei in mod corect, pentru ca cele mai multe banci nu finanteaza obtinerea terenului, facand astfel dificila construirea unei case cu curte prin aceasta metoda.

In mod ideal, o combinatie a celor doua solutii de finantare este modul cel mai sigur de a obtine rezultatul mult visat.

Locuinta de vis, casa cu gradina

Cele mai multe femei sunt atrase de senzatia de libertate si intimitate pe care o casa cu gradina o inspira prin comparatie cu un apartament la bloc. Este locul ideal pentru a creste copii fericiti, activi si sanatosi si a intemeia caminul perfect.

Planul pentru obtinerea unei astfel de locuinte tine asa cum s-a discutat de optiunile de finantare. In mod ideal rezultatul dorit se poate obtine in cativa pasi bine ganditi:

1. Primul pas consta in a adauga un anunt imobiliar pentru proprietatea deja detinuta.

2. Se incepe cautarea unui teren intravilan al carui pret sa nu depaseasca 2/3 din suma ce se spera a fi obtinuta pe apartamentul aflat deja in proprietate.

3. Pretul de vanzare al proprietatii deja detinute ar trebui sa acopere in mod ideal pretul terenului, pretul tragerii utilitatilor pana la poarta si suma necesara pentru chiria pe 12 luni, perioada constructiei.

4. Se semneaza precontracte doar in paralel, atunci cand s-a gasit cumparator pentru proprietatea detinuta, dar si terenul dorit.

5. Se aplica pentru un credit ipotecar pentru constructie, cu mentiunea ca se recomanda verificarea la banca daca familia se incadreaza in conditiile de creditare pentru suma necesara inainte de finalizarea unor precontracte.

6. Pe perioada constructiei realizate din creditul obtinut de la banca se plateste chiria pe cate 3 luni la locuinta temporara. Sfatul specialistilor este ca in momentul in care se demareaza o constructie sa se puna deoparte 10% peste valoarea declarata de firma pentru a evita orice situatii neplacute cauzate de intarzierea lucrarilor.


Rss_feed