Blog imobiliar

Subtitle

Blog imobiliar complet

Cum iti construiesti casa de vis pentru familia ta

Posted on August 2, 2016 at 6:40 PM

Obtinerea locuintei de vis nu este un proces simplu, in mod special intr-o piata imobiliara ce abia incepe sa se dezmorteasca, piata in care vanzatorii sunt nesiguri iar cumparatorii duc adesea lipsa de fonduri. Cel mai direct mod in a obtine locuinta ideala este acela de a o construi de la zero. Doar pentru ca ceva este dificil nu inseamna insa ca este imposibil, iar perseverenta este unul din pasii necesarii obtinerii casei de vis. Mai exact, primul pas consta in a adauga un anunt imobiliar pentru imobilul detinut, perseverenta este al doilea pas, iar dupa aceea urmeaza ceilalti pasi.

Obtinerea fondurilor

Primul obstacol pentru femeile care isi doresc locuinta mult visata, cea in care se vad atunci cand se imagineaza cu familie si copii este obtinerea de fonduri. Pentru cumpararea unui teren si construirea unei case, fondurile necesare nu depasesc cu mult pe cele pentru o locuinta la bloc de aceleasi dimensiuni.

In materie de obtinere a unor fonduri, nici o varianta nu este simpla in conditiile actuale de piata, mai putin cea in care vantul norocului bate la usa si un castig neasteptat cade ca din cer. Astfel de situatii sunt evident rare si nu merita discutate.

Vanzarea unui imobil deja detinut se afla pe locul 1 in topul metodelor de obtinere a finantarii pentru cumpararea unei locuinte si este un mare pas inainte pentru obtinerea unei case de vis.

Pentru femeile care detin deja o proprietate si doresc sa faca un upgrade, sfatul este sa realizeze o analiza de piata, sa seteze un pret real si sa tina de acel pret pana il obtin. In domeniul imobiliar deciziile luate fara graba sunt intotdeauna cele mai bune decizii.

O alta metoda de obtinere a fondurilor este finantarea bancara. Prin programul Prima Casa sau prin credite ipotecare se pot obtine cateva zeci de mii de euro pentru a finanta construirea unei locuinte. Se foloseste termenul a finanta construirea locuintei in mod corect, pentru ca cele mai multe banci nu finanteaza obtinerea terenului, facand astfel dificila construirea unei case cu curte prin aceasta metoda.

In mod ideal, o combinatie a celor doua solutii de finantare este modul cel mai sigur de a obtine rezultatul mult visat.

Locuinta de vis, casa cu gradina

Cele mai multe femei sunt atrase de senzatia de libertate si intimitate pe care o casa cu gradina o inspira prin comparatie cu un apartament la bloc. Este locul ideal pentru a creste copii fericiti, activi si sanatosi si a intemeia caminul perfect.

Planul pentru obtinerea unei astfel de locuinte tine asa cum s-a discutat de optiunile de finantare. In mod ideal rezultatul dorit se poate obtine in cativa pasi bine ganditi:

1. Primul pas consta in a adauga un anunt imobiliar pentru proprietatea deja detinuta.

2. Se incepe cautarea unui teren intravilan al carui pret sa nu depaseasca 2/3 din suma ce se spera a fi obtinuta pe apartamentul aflat deja in proprietate.

3. Pretul de vanzare al proprietatii deja detinute ar trebui sa acopere in mod ideal pretul terenului, pretul tragerii utilitatilor pana la poarta si suma necesara pentru chiria pe 12 luni, perioada constructiei.

4. Se semneaza precontracte doar in paralel, atunci cand s-a gasit cumparator pentru proprietatea detinuta, dar si terenul dorit.

5. Se aplica pentru un credit ipotecar pentru constructie, cu mentiunea ca se recomanda verificarea la banca daca familia se incadreaza in conditiile de creditare pentru suma necesara inainte de finalizarea unor precontracte.

6. Pe perioada constructiei realizate din creditul obtinut de la banca se plateste chiria pe cate 3 luni la locuinta temporara. Sfatul specialistilor este ca in momentul in care se demareaza o constructie sa se puna deoparte 10% peste valoarea declarata de firma pentru a evita orice situatii neplacute cauzate de intarzierea lucrarilor.

Categories: Stiri imobiliare

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments