Blog imobiliar

Subtitle

Blog imobiliar complet

Garsonierele, pe locul unu in tranzactiile imobiliare din acest an

Posted on August 2, 2016 at 6:45 PM

Expertii si analistii pietei imobiliare prevedeau la sfarsitul anului trecut si incepul acestui an ca dupa stabilizarea preturilor pe piata imobiliara in 2012, acestea vor cunoaste in sfarsit o crestere destul de semnificativa pana la sfarsitul lui 2013. Odata cu trecerea timpului, s-a observat ca prevederile acestora nu s-au adeverit, ba din contra, piata imobiliara a cunoscut o scadere medie a preturilor la nivel national cu aproximativ 4,5%, asa cum se poate vedea in orice ziar sau site de anunturi imobiliare.

Acest fenomen s-a datorat in continuare lipsei de bani de pe piata, dar si a conditiilor aspre de creditare folosite de banci, iar dorinta guvernului de a modifica programul Prima Casa intr-o varianta noua (programul Noua Casa) cu ajutorul careia se doreste punerea in miscare atat a sistemului bancar, cat si a celui imobiliar la general (dezvoltatori imobiliari, firme de constructie, agentii imobiliare, etc), pune pieta imobiliara intr-un viitor inca incert.

Pe langa faptul ca piata imobiliara nu a cunoscut cresterea asteptata, aceasta nici macar nu a stagnat la nivelul anului trecut, intrand mai degraba in declin.

Singurul segment care a reusit sa se pastreze la acelasi nivel al anului trecut, iar in unele orase sa cunoasca chiar cresteri usoare, sunt garsonierele.

De ce au reusit garsonierele sa pastreze trendul ultimului an

Chiar daca, cel putin oficial, Romania a iesit din recesiune si usor-usor economia este pe crestere, investitiile imobiliare stagneaza din doua motive:

  • lipsa banilor a celor ce vor sa cumpere, dar nu pot face un credit.
  • prudenta din partea celor care au fonduri, dar de care momentan nu se poate scapa datorita ultimilor 5 ani cand totul a mers numai in jos.

In acest context, cele mai bine vandute imobile din capitala sunt cele din categoria vanzari garsoniere Bucuresti. Chiar daca preturile la aceasta categorie de imobile nu au crescut simtitor, vanzarile inca se mentin la un nivel acceptabil.

Acest lucru este valabil si in celelalte orase din tara din doua motive clare:

1. Pretul - este primul motiv pentru care garsonierele inca se vand intr-un ritm cat de cat acceptabil. Un numar din ce in ce mai mare dintre cei care isi doresc o locuinta isi cumpara garsoniere datorita pretului mai usor de platit. Micii investitori care vor sa castige bani constant si pe termen lung profita de evolutia pietei imobiliare si sunt interesati de anunturile cu garsoniere Constanta de vanzare pentru a putea profita de cele mai bune oferte si a cumpara ce e mai ieftin si mai aproape de malul marii. Acelasi lucru este valabil si pe segmentul de vanzari garsoniere in Brasov datorita zonei turistice in care este situat orasul. Chiriile colectate pe parcursul anului amortizeaza investitia destul de repede.

2. Conditiile impuse de banci - conditiile actuale de creditare corelate cu nivelul salariilor fac in majoritatea cazurilor ca bancile sa accepte credite cu ajutorul carora sa se poata achizitiona garsoniere.

Site-urile de specialitate si presa dedicata anunturilor imobiliare sunt pline de oferte de vanzare a garsonierelor in Iasi, Timisoara, Cluj precum si din toate orasele ale tarii, acestea cunoscand cel mai mare succes in fata cumparatorilor.

Pe langa vanzari, segmentul garsonierelor este inca functional si pe partea de inchiriere. Tarifele mai mici cu chiria, dar si cu intretinerea, fac din garsoniere cele mai ieftine tipuri de cazare.

Categories: Stiri imobiliare

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments