Blog imobiliar

Subtitle

Blog imobiliar complet

Sfaturi pentru femeile singure care doresc sa cumpere o locuinta

Posted on August 2, 2016 at 6:55 PM

Pentru o femeie singura care isi doreste locuinta proprie trebuie luati in considerare o serie de factori de siguranta ce pot afecta decizia asupra incheierii tranzactiei. Statisticile arata ca femeile care locuiesc singure sunt cel mai adesea tinta talharilor intr-un procent chiar mai mare decat pensionarii, cea de-a doua categorie in preferintele hotilor. Dintr-un catalog de agentii imobiliare, femeile trebuie sa o aleaga pe aceea al carui agent intelege si respecte aceste temeri reale.

Problemele legate de siguranta nu trebuie sa descurajeze femeile din a-si cumpara propria casa sau locuinta, dar trebuie totusi sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste alegerea tipului de proprietate potrivit pentru o femeie singura.

1. Cumpararea unei case cu garaj. Locuintele la curte au marele avantaj al spatiului si potential pentru intemeierea unei familii pe viitor dar unele dintre acestea se pot afla in zone in curs de dezvoltare, pe strazi inguste mai putin populate sau slab luminate. Cumpararea sau construirea unei case cu garaj este o solutie practica si sigura. Pe perioada de iarna in mod special, cand se intuneca foarte devreme si programul normal de lucru se termina cand deja incepe sa se insereze, existenta unui garaj direct pe proprietate, de preferinta unul cu o usa ce se deschide automat prin operarea telecomenzii, este o solutie practica de siguranta si merita investitia.

2. Proprietatile din ansamblurile rezidentiale. Ansamblurile rezidentiale nou construite dupa modelul de peste hotare al comunitatilor mici de la periferia oraselor, acele zone linistite perfecte pentru a creste copii sunt la fel de potrivite si pentru femeile singure. Proprietatile imobiliare din ansamblurile rezidentiale moderne beneficiaza de paznici care nu permit accesul in perimetrul celor care nu locuiesc in zona sau nu sunt insotiti de proprietari. Ansamblurile rezidentiale sunt adesea construite sub forma unor mini orasele inchise fata de exterior si protejate de puncte de verificare cu paznic. In interior exista de cel mai multe ori supermarketuri si alte facilitati utile precum sali de fitness, biblioteci, scoli sau gradinite. Femeile singura cara isi doresc sa se simta in siguranta in locuinta proprie, trebuie sa aleaga dintr-un catalog de agentii imobiliare pe acelea care lucreaza cu ansambluri rezidentiale.

3. Apartamentele in blocuri vechi trebuie sa fie dotate cu interfoane. Interfoanele au redus substantial criminalitatea juvenila si de deteriorare a proprietatii in blocurile in care au fost instalate. Blocurile cu interfoane sunt mult mai pazite mai ales la orele tarzii cand nu se intra si nu se iese foarte des din bloc iar cei mai multi proprietari nu raspund la interfon daca nu asteapta vizite. Pentru blocurile cu interfon este important ca accesul sa se faca cat mai rapid prin cartele magnetice sau alte metode asemanatoare. Daca exista coduri de acces cumparatoarea trebuie sa se informeze daca cestea sunt schimbate periodic.

4. Apartamente cu termopan si usi de metal, aflate de la etajul 2 al imobilului in sus. Apartamentele de la parter sunt adesea cel mai des vizitate de talhari datorita accesului usor din gradina blocurilor. Cei mai multi proprietari care detin apartamente la parter isi echipeaza ferestrele cu grilaje dar este de preferat ca femeile singure sa isi aleaga dintre agentiile imobiliare pe aceea cu cele mai multe oferte in blocuri cat mai noi si aflate la etajul 2 al imobilului sau mai sus. Nu mai putin vizate sunt si apartamentele de la etajul 1 unde hotii pot ajunge cu usurinta urcandu-se pe sistemele de aer conditionat ale apartamentelor de la parter. Geamurile termopan sunt mai greu de deschis din afara si ofera si un confort termic sporit iar usile de metal ofera un plus de siguranta.

Categories: Stiri imobiliare

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments